Mielettömyyksiä Turussa

Kävimme ystäväporukalla katsastamassa Turun Linnateatterin tarjoaman näytelmän Turun mieletön lähihistoria. Sketsit Turun historian viimeisestä 105 vuodesta saivat meidät nauramaan kippurassa koko kaksituntisen esityksen ajan. Pilkan kohteeksi joutuivat niin hansanuoret ja heidän soidinmenonsa, turkulaisten jääkiekkoilijoiden ja missien suhteet, Hesburger, Turun murre että Turun taudiksikin kutsuttu vanhojen rakennusten purkaminen. Toisin sanoen kaikki ne seikat, joista Turku ja turkulaiset tunnetaan.

Mikä siinä sitten oli niin erityisen huvittavaa? Näyttelijät Miska Kaukonen, Valtteri Roiha ja Tom Petäjä loistivat huumorillaan ja näyttelijänlahjoillaan. Itse näytelmän käsikirjoituksen hauskuudesta kertoo jotain myös se, että näyttelijöidenkin suut kääntyivät hymyyn ja tukahdutetut tirskahdukset kuuluivat takariviin asti, vaikka he ovat esittäneet kyseisen näytelmän todella monia kertoja.

Itselle nauraminen tekee aina hyvää. Erityisesti jos se tapahtuu Turussa ja turkulaisen yleisön ympäröimänä. Ilo meinasi kuitenkin muuttua itkuksi, kun puhe kääntyi Turun tautiin ja kuvaruudulla esiteltiin kaikki niitä mahtavia, vanhoja rakennuksia, jotka purettiin nykyisten kammottavuuksien alta. Onneksi tätäkin traagista tapahtumaa väritettiin niin hauskoilla vitseillä, että seurueemme pystyi unohtamaan todellisen tilanteen ja nauramaan sille, että Turussa on vain rumia taloja.

Käykää ihmeessä katsomassa näytös, jos vaan saatte vielä lippuja.

– Tiina ja Liisa

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kaupungilla, Kulttuuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s