Zorroilua ja omakuvia

Lauantai oli monesta syystä kovin hiljaista. Ensimmäinen – ja kunniallinen – syy oli se, että me molemmat painiskelimme muutaman esseen, kirjatenttien ja Tiina yhden isomman työn lähestyvien palautuspäivien kanssa. Toinen – hieman hulttiomaisempi – syy oli se, että vietimme perjantai-iltaa zorronaamioiden, ginipullon, etelän hedelmien ja pintandwefallin tyttöjen kanssa ensin Tiinan luona, sitten Dynamossa. Lauantaita vietettiin sitten luomisentuskassa pizzojen, sipsien, vihannesten, dippien ja Almodóvarin sekopäisen elokuvan (Naisia hermoromahduksen partaalla – kovin teemaan sopivaa) parissa.

Perjantai-illan eksoottinen juomatarjoilu.

Yritimme perjantaina myös ottaa blogiin edustavia kuvia meistä. Emme halua näyttää blogissa kasvojamme, joten päätimme peittää ne naamioilla pintandwefallin esimerkin innoittamina. Me emme kummatkaan ole ikinä edustavammillamme kameran edessä, eivätkä naamiotkaan auttaneet asiaa yhtään. Hihittämiseksi ja ääliöinniksi se taas meni. Miten ihmeessä muut bloggaajat voivat ottaa itsestään fiksuja kuvia?

Ensin yritetään olla haudanvakavia.

Stella kirjoitti joku aika sitten fiksusti ja kauniisti itsensä hyväksymisen ja omakuvien julkaisun vaikeudesta. Tekstissä ja postauksen kommenteista tulee hyvin ilmi se kaikki turhautuminen, mitä ainakin minä (Liisa) tunnen katsellessani valokuvia itsestäni. Minä en tunnista itseäni valokuvista – miten ihmeessä valokuvista voi katsoa takaisin ihan eri ihminen, kuin peilistä? Tämä on aiheuttanut sen, että nykyään menen ihan lukkoon huomatessani, että minua kuvataan. Kameran aiheuttama paniikki saa minussa esiin kovin primitiivisiä reaktioita: joko piiloudun jonkun (useimmiten käsieni, tai pahaa-aavistamattoman lähellä olevan ihmisen) taakse, esitän etten huomaisi mitään (tästä seuraa usein kuvia joissa näytän vähän .. hmm, isolta vauvalta?) tai sitten yritän hymyillä kauniisti, jolloin näytän joko siltä että irvistän, tai että olen hirvittävässä humalassa. Viihdyn siis mieluummin kameran toisella puolella.

Sitten yritetään esittää että meillä on hauskaa.

Nyt me olemme Tiinan kanssa yrittäneet monet kerrat napata itsestämme jotain suht fiksua ja meidän näköistämme kuvaa blogiimme. Poseeraamisen taito olisi muutenkin mukava oppia. Mutta miten ihmeessä sen oppisi? Miten oppia olemaan kameran edessä normaalin näköinen? Entä miten oppia hyväksymään kuvansa ja näkemään itsensä ihan kauniina ja viehättävänä valokuvissakin? Miten osata hymyillä nätisti ja luonnollisesti, eikä vain purskahtaa nauruun tai irvistellä? Miten miten miten?

Sitten naurattikin oikeasti kun Liisa hukkasi tähtihedelmänsä.

Luulen, että sen lisäksi että näytämme oikeasti aika hönöiltä kuvissa, olemme itsellemme liian ankaria. Sitä niin helposti näkee itsestään vain ne virheet: kaksoisleuan, isot posket, tummat silmänaluset, sekaisen tukan, vatsamakkarat .. Mutta kuten aiemmin Mélanien tapauksessa kirjoitin, pienet virheethän ne tekevät ihmisestä mielenkiintoisen. Ei kukaan ole täydellinen, eikä kenenkään tarvitsekaan olla. Jos vain oppisi näkemään itsessä ja muissa ne kauniit piirteet virheiden sijaan. Jos vain oppisi hyväksymään peilikuvansa ja sen olennon siellä valokuvissakin.

Palaamme asiaan sitten kun olemme keksineet, miten onnistua valokuvissa, tai saamme tehtyä asennemuutoksen päässämme. Ehkä näiden kuvien julkaiseminen on askel siihen. Tai sitten hankimme suosiolla jatkoa ajatellen koko kasvot (mieluiten myös vartalot) peittävät naamarit ja naamiaisasut.

– Liisa ja Tiina

P.S. Emme ehdi suorittaa arvontaa tänään, joten Kui-designin ja Karuskin ihanuuksien arvontaan saa osallistua vielä tänään. Tähän mennessä osallistujia on ollut muistaakseni 6, joten mahdollisuudet jomman kumman palkinnon voittamiseen on aika vahvat. Osallistukaa ihmeessä tutut ja tuntemattomatkin!

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Harmaa arki, Herkuttelu, Kaupungilla, Toilettihuolet

2 responses to “Zorroilua ja omakuvia

  1. Rusan mafia

    Olette aivan ihania Liisa ja Tiina!:) ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s