Helppo kuin sunnuntaiaamu

Tämä viikonloppu jatkuu discoperjantain ja lastenlaululauantain jälkeen leppoisasti lähinnä Dj Krushia kuunnellen. Krush on hyvää seuraa niin perjantai-iltaan punaviinipullon kanssa, lauantai-aamun siivoiluun ja sunnuntaina kuntosalille.

Dj Krushiin tutustuin amerikkalaisen ystäväni ja hänen miehensä kautta. Tutustuin heihin ollessani ylioppilaskirjoitusten jälkeisenä keväänä Ranskassa, ja olemme vieläkin melko tiiviisti yhteydessä, vaikka aika on kulunut ja me kaikki olemme kasvaneet. Nyt heillä on jo kaksi pientä lasta, ja tulevaisuudessa häämöttää mahdollinen paluu Ranskasta jenkkeihin muun perheen luo. Sen hetken koittaessa minulle tulee suru puseroon: Amerikkaan mennään tapaamaan ystäviä vieläkin harvemmin kuin Ranskaan.

No, ei murehdita tulevia. Joka tapauksessa, rakkaat ystäväni polttivat minulle oman kokoelma cd:n, kun oman Suomeen paluuni aika koitti kesällä kuusi vuotta sitten. Siinä levyllä oli muutama kappale Dj Krushia, ja minä ihastuin ikihyviksi. Viime aikoina hiphopin osuus stereoissani on vähentynyt aika lailla, mutta ainakin Dj Krush pysyy. Ja kevään tullen muukin rap-musiikki varmaankin tekee paluun.

Keväistä sunnuntaita kaikille!

– Liisa

P.S. Ai niin, ennen tämän kirjoittamista googletin Dj Krushia ja päädyin suomenkieliseen Wikipediaan. Siellä kuvattiin hienosti (mitä nyt vähän mutkia suoraksi vetäen) Krushin urakehitystä maailman tunnetuimmaksi hiphop dj:ksi:

Ishi syntyi Tokiossa vuonna 1962. Hän lopetti koulun kesken jo nuorena ja liittyi paikalliseen katujengiin ja myöhemmin Yakuzaan. Hän jätti kuitenkin Yakuzan ja muun rikollisuuden löydettyään parhaan ystävänsä irtonaisen sormen pöydältään.

1980 luvulla Ishi meni tyttöystävänsä kanssa elokuviin katsomaan Wild Style -nimistä hip hop -elokuvaa. Hän sai vaikutteita elokuvasta ja päätti, että hänestäkin tulee hip hop-muusikko. Seuraavana päivänä Ishi meni ostamaan miksereitä ja muita DJ tarvikkeita. Vuonna 1987 Krush perusti Krush Posse -nimisen hip hop -yhtyeen.[1] Tänäkin päivänä Ishi eli DJ Krush on yksi Japanin tunnetuimpia hip hop DJ:tä.

Voi kun se olisi noin helppoa. Että sitä voisi vain päättää, että minusta tulee kirjailija ja mennä seuraavana päivänä ostamaan kirjailijatarvikkeita. Ja sitten oltais jo huipulla.

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Flirttiä, Maailmalla, Musiikki

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s