A Guest In My Space / När Kaninen Dör

Kyseinen musiikkivideo ei liity tapaukseen.

Eräs samoilla tanssitunneilla kanssani käynyt ystäväni päätti tehdä rakkaasta harrastuksestaan ammatin ja opiskella tanssia tosissaan. Kun paikka Turun Taideakatemian tanssinopettaja-linjalle ei auennut, hän päätti lähti Karjaalle Västra Nylands Folkhögskolaniin opiskelemaan tanssia vuodeksi.

Ensi tiistaina ystäväni ja hänen vuosiluokkansa ovat vierailuesityksellä Turun Barker-teatterissa (Virusmäentie 65, Turku/Raunistula). A Guest In My Space / När Kaninen Dör on tanssilinjalaisten lopputyö, joka on tehty yhteistyössä vierailevien koreografien kanssa. A Guest in My Space kertoo tiedosta ja muistijäljistä, joita – tiedostaen tai tiedostamatta – suodatamme kehoomme. Tanssiteos on syntynyt tanssijoiden julkisissa tiloissa olleiden improvisaatiotyöpajojen pohjalta, jotka johtivat teoksen liikemateriaalin syntyyn. Työpajojen aikana nauhoitettiin ympäröivän tilan ja tanssijoiden ääntä, jonka pohjalta teoksen äänimaailma luotiin. Siitä vastaa Kristian Ekholm, koreografian taas on tehnyt Jasmiina Sipilä. När Kaninen Dör puolestaan on Jaakko Jokion koreografia. Teos kertoo ihmisen suljetusta mielestä, ja sen kuvaus toi mieleeni kauhistuttavasti George Orwellin kirjan Vuonna 1984. Tiedossa on siis mielenkiintoinen ilta.

Esitykset on nähtävillä siis 30.3. Turun Barker-teatterissa, sekä Helsingissä keskiviikkona 14.4. klo 18.30
Q-teatterissa. Liput ovat aikuisilta 7 euroa ja lapsilta tai opiskelijoilta 5 euroa. Lisätietoa teoksista saa tapahtuman Facebook-sivulta.

Tulkaa katsomaan tanssia – se piristää aina – ja kannustamaan ystävääni ja muita tanssijoita kohti unelmiaan.

– Liisa

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Kulttuuri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s