Maaliskuun mutinat muutoksesta

Usein blogeissa listataan sellaisia asioita, jotka kuuluvat suosikkeihin, ovat todella ihania tai muuta yhtä positiivista. Jonkinlaisen kevätahdistuksen kourissa aion nyt kuitenkin tehdä listan asioista, joissa tapahtunut muutos aiheuttaa verisuonen pullistumia päässäni tai jotka eivät ainakaan ole muuttuneet yhtään parempaan suuntaan. Kaikki mutinan kohteeksi joutuneet asiat eivät välttämättä ole juuri maaliskuun syytä, mutta onpahan nyt taas oiva tilaisuus päästä marisemaan asioista, jotka ovat vaan niin väärin.

1. Lumesta loskaksi

Vaikka sitä kevättä ja kesää kuinka odottaisi, niin ei tuo loska miellytä silmääni lainkaan. Kohta jo kuukauden päivät kenkäni ja sukkani ovat olleet likomärät. Kaunis, valkoinen (ja kuiva!!) maisema on muuttunut harmaaksi ja likaiseksi.

Hyi, miten harmaata!

2. Työpaikasta toiseen

Uudella työpaikalla aloittaminen on aina kauhistuttavaa ja lisää ainakin itselläni epävarmuuden tunnetta roimasti. Ehkä parin viikon kuluttua olen asiasta jo aivan toista mieltä, mutta tällä hetkellä fiilis on melko karmaiseva.

3. Viinipullon korkin muuttuminen kierrekorkiksi

TÄMÄ ON OIKEASTI HUUTAVA VÄÄRYYS! Ja vaivannut minua jo pitkän aikaa. Onhan kierrekorkit käteviä, mutta mihin jää kaikki perinteet ja romanttisuus. Täytyykö kaiken olla aina niin hiton käytännöllistä, vaivatonta ja nopeaa.

Olen jo osittain varautunut aitojen korkkien katoamiseen keräämällä itselleni paljon, paljon korkkeja. Säälittävää, tiedän!

4. Siivon asunnon muuttuminen siivottomaksi

Ah, niin ihana kevätaurinko paljastaa ikkunoideni todellisen likaisuusasteen ja hyllyjeni pölyisyyden. Tästä ei kyllä voi syyttää ketään muuta kuin itseään.

Lasini näyttää tällä hetkellä olevan puoliksi tyhjä – ei puoliksi täynnä – mutta kohdistan uskoni paremmasta huomisesta huhtikuulle ja todelliselle keväälle. Kaikissa mutinalistan kohdissa näyttää kuitenkin olevan pieni häivähdys iloa muutoksen mukanaan tuomasta vaihtelusta tai paremmuudesta.

Uusimman Trendin pääkirjoituksessa pohditaan muutosta hiusten kautta ja todetaan muutoksen aina vievän eteenpäin. Tottahan tämäkin on, ainakin useimmissa asioissa listassani. Loska on kestettävä kesän takia ja työpaikan vaihto tuo uusia tuulia elämään. Ehkä muutoksessa sinällään ei ole mitään väärää tai huonoa, vaan se prosessi, joka täytyy käydä läpi ennen muutoksen valmistumista, onkin syypää muutosahdistukseen.

Toivottavasti tämä blogikirjoitus helpottaa muutoksen aiheuttamaa tuskaani ja ystäväni sekä läheiseni välttyvät näiltä muutosmarinoilta. Taidanpa tästä lähteä ostamaan kumisaappaita, pimennysverhoja sekä hamstraamaan kaikki aidon korkin omaavat punaviinipullot, jotta voin lopettaa tämän turhanpäiväisen väninän.

– Tiina

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Harmaa arki

2 responses to “Maaliskuun mutinat muutoksesta

  1. Veepu

    Puolustan ehdottomasti ihmisen oikeutta turhanpäiväiseen ja ei niin turhanpäiväiseen marinaan. Hyvä Tiina!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s