Discotiistai!

On se jännää, kun sen sijaan, että lukisi vaarallisesti lähestyvään kirjatenttiin alan taas siivota. Ja kun pitäisi täytellä tärkeitä papereita alan yllättäen uudelleen järjestellä humanistista arkistointijärjestelmää. Mutta kun mieleen tulee, että pitäisi alkaa oikeasti pakkaamaan tätä kaaosta muuttolaatikoihin muuttopäivän tarmokkaasti lähestyessä, on minulla yllättäen aikaa selailla niitä maailman tylsimpiä tenttikirjoja (ja siirrellä niitä tehokkaan tuntuisesti paikasta toiseen), leikkiä kuvankäsittelyohjelmilla (mikä kiukku siitä tuleekaan! Ei mitään logiikkaa!) ja etsiä internetin syvyyksistä omituista ruotsalaista poppia ja tanssia sitä hysteerisesti pienessä opiskelijayksiössäni.

Nyt siis kuunnellaan omituista musiikkia ja jammaillaan, vaikka vasta sitä yritettiin toipua vapusta.

Ja oikeasti pitäisi siis lukea tenttiin, kirjoittaa esseetä, suunnitella erästä toukokuun lopussa järjestettävää tärkeää tapahtumaa, täyttää viimeisiä vaihtohakemuksia sekä hakea niihin erinäisiä nimikirjoituksia ja leimoja, pakata kamoja hiljalleen tapahtuvaa muuttoa varten ja nauttia viimeisistä hetkistä keväisessä Turussa ennen kesää Helsingissä ja vaihtovuotta Strasbourgissa. Ja nauttia viimeisistä hetkistä Tiinan ja Sintin kanssa ennen kiireistä kesää ja ensi vuotta!

Mutta mitä minä teen? Niin tosiaan, jamittelen kotona. Haahuilen. Siirtelen tavaroita edestakaisin. Hukkaan puhelimeni. Etsin sitä hysteerisesti. Löydän sen puolen tunnin päästä kylpyhuoneesta meikkien seasta. Luen tenttikirjaa. Nukahdan. Herään hetken päästä entistä väsyneempänä ja sekavampana. Juon lisää kahvia. Kaivelen laatikoita ja jään hymyssä suin hiplaamaan niistä paljastuvia muistoja. Jumiudun koneelle. Löydän hyvää musiikkia. Jatkan jamittelua. Alan kaivella vaatekaappia ja löydän sieltä unohtuneita vaatteita. Järjestelen niitä. Luen vähän. Torkahdan. Huomaan että minun pitäisi olla jo jossain muualla. Kiirehdin kaaoksenomaisti ulos asunnostani.

Mietin mihin päivä on mennyt ja miksen tänäänkään tehnyt mitään hyödyllistä.

No, eihän sitä vielä ole kiire. Eihän?

– Liisa

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Harmaa arki, Koti, Opiskelu

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s