Joulun pääkaupunki

Kuten jo aiemmin on todettu, Strasbourg nimittää itseään sekä Euroopan, että Joulun pääkaupungiksi. Suhtauduin nimitykseen aluksi kovin skeptisesti, mutta nyt kun joulumarkkinat on aloitettu ja jouluvalot saatu päälle, voin todeta että se taitaa pitää paikkansa. Täällä joulua tosiaan osataan juhlia oikein antaumukselle, heti marraskuun viimeisestä viikonlopustä lähtien! Jopa täällä minun asuinghetossani on puihin ripustettu jouluvalot ja JOULUPAKETTEJA. Kyllä, valaistuja joulupaketteja.

Viime viikonloppuna ja tällä viikolla olen turisteerannut vierailevien ystävieni kanssa joulumarkkinoilla ja ihastellut sekä kauhistellut kaupungin jouluvaloja. Niitä tosiaan on, hillittömän paljon. Kamalimmat joulukoristuksest vilkkuvat ja soivat, mutta niitä kauniitakin löytyy. Täällä pääsee joulun tunnelmaan ihan toden teolla: vin chaudia, paahdettuja kastanjoita ja jouluomenia kaupitellaan joka kulmalla. Onneksi olen joulun ystävä ja vain nautin tästä joulun paljoudesta (tosin pieni hymynkare suunpielessä), vähemmän juhlasta tykkäävällä nimittäin voisi mennä hermot.

Viime perjantaiaamuna ikkunasta ulos kurkistaessa hämmästyimme, kun taivaalta tippui valtavan kokoisia lumihiutaleita. Maisema tosin säilyi melko lumettomana vielä viikonlopun, kun lumi ei jäänyt maahan. Nyt täällä tosin on lunta jo viitisen senttiä – ja hillittömän kylmä. Vaikka mittari ei näytä muutamaa pakkasastetta enempää, niin joku täällä Keski-Euroopassa tekee kylmästä kylmemmän kuin Suomessa. Sen todistivat myös Suomesta vierailulle tulleet ystävät. Hyrr!

Mutta sitten niitä joulumaisemia. Nyt kun maa on valkoinen, on tämä kaupunki kunnon joulumaa.

Ei kai teillä muilla tule vielä joulu korvista ulos? Tänään avattiin vasta kolmas joulukalenterin luukku! Tällä tytöllä on muuten kolme joulukalenteria täällä Ranskanmaalla. Hetken jo ehdin huolestua, että jäänköhän tänä vuonna ilman, mutta onneksi Äiti ja tädit ilahduttivat pienillä joulupaketeilla.

– Liisa

Mainokset

2 kommenttia

Kategoria(t): Kaupungilla, Maailmalla

2 responses to “Joulun pääkaupunki

 1. Elina

  Entä Turku ja Rovaniemi, jotka myös itseään joulukaupungeiksi nimittävät (se lienee varmaan tosin vain Suomen mittakaavassa)? Rovaniemi vielä mainostaa olevansa ”maailman ainoan oikean joulupukin koti” tjsp. … Hei, pitäisiköhän munkin asua jossain kohtaa elämää Strasbourgissa? Selvästi näitä joulukaupunkeja keräilen.

  Ah, joulumarkkinat! pitää itsekin ehtiä käydä Turun vastaavilla huomenna. Ja en malta odottaa sitten Saksaan menoa, opettaja on näyttänyt niin ihania kuvia niiden markkinoista!

  Ihania kuvia, muuten!
  -Elina-

  • Turku ja Rovaniemi kans, ja Porvoo. Eiköhän joka maalla ole ne omansa. Rovaniemi nyt sopisi ilmastoltaan ja tunnelmaltaan ehkä paremmin joulun pääkaupungiksi ja kun se Joulupukkikin on sieltä kotoisin, mutta kyllä ne täällä ihan totta osaa riemuita joulusta ihan eri tavalla. Saksassakin kuulemma tosiaan!

   – Liisa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s