Barcelonan kaduilla

Viikko sitten koitti lähtö Barcelonaan. Kirjoitan myöhemmin ajatuksiani kaupungista, mutta nyt haluan kertoa teille yhdestä tapahtumasta siellä. Heti ensimmäisenä päivänä Barcelonaa kolutessamme tulimme aukiolle, jossa ihmisiä oli tavallista enemmän. Olimme vielä huumantuneita kaupungin kauniista rakennuksista, nähtävyyksistä ja sen sellaisesta, kun näimme jotain erilaista. Itseäni suuresti kiehtoi Barcelonan kaduilla mieltään osoittavat, yhteenkerääntyneet ihmiset, kyltit, huudot, kaikki se, mitä siellä tapahtui.

Taisi myös Suomen uutiskynnyksen ylittää toukokuiset mielenosoituksen Espanjassa. Jos joku ei ole asiasta kuullut mitään, niin lyhyesti selitettynä espanjalaiset nuoret kyllästyivät tämän hetkiseen politiikkaan, sen korruptoituneeseen luonteeseen ja nuorisotyöttömyyteen. Monissa kaupungeissa – jopa täällä Oviedossa – keräännyttiin yhteen tuomaan esille omaa mielipidettä.

Vaikka missasin Oviedon protestin, niin sain ohimennen tuntea Barcelonan nuorten toiveen paremmasta tulevaisuudesta. Aukiolla tungeksi niin lapsiperheitä kuin nuorisoakin. Kaikki sulassa sovussa. Ohikulkevat vanhemmat herrat pysähtyivät kadun toiselle puolelle ja alkoivat taputtaa käsiään protestoijille. Kannatus taisi siis olla laajempaa kuin vain nuorison piirissä. Tämä aukio oli täynnä telttoja, joissa jotkut ihmiset selittivät asiaansa mikrofoniin, plakaatteja ja kankaita riippui jokaisesta patsaasta ja lyhtypylväästä – jopa maahan oli kiinnitetty aanelosia täynnä iskulauseita, joita ohikulkijat saivat käydä täydentämässä mielensä mukaan.


Tällä lähes taianomaisella aukiolla tuoksui hiki. Hiki, joka toi mieleeni todellisen uurastuksen. Jotkut mielenosoittajista hoitivat tämän pienoisen pulman pulahtamalla suihkulähteisiin, mutta suurin osa taisi vain nauttia työnsä tuloksista. Siellä mielenosoittajien seassa itsekin hikoillessani tunsin itseni äkkiä todella etuoikeutetuksi ja jollakin tavalla tunkeilijaksi. Niille ihmisille se kaikki oli todellisuutta, elämää. Minulle se oli vain kokemus, joka ei ollut mitenkään omakohtainen. Elin hetken siinä todellisuudessa, mutta samalla mietin sitä, miten palaan Suomeen kesätöihin ja opiskelujen pariin, ja jätän mielenosoittajat painimaan omien ongelmiensa kanssa. Tämä ajatus palasi mieleeni huomatessani uutisen siitä, millaisen käänteen asiat ovat saaneet siellä. Yli sata ihmistä on loukkaantunut, koska aukio haluttiin tyhjentää mielenosoittajista ja heidän teltoistaan.

Toivon todellakin, että asiat täällä Espanjassa parantuisivat huomattavasti. Onhan se alku, että ihmiset tuovat nämä ongelmat julkisuuteen mielenosoituksien avulla, mutta välillä en osaa karkottaa ajatusta siitä, miten vanhakantainen tämä maa on. Mielenosoituksiin eri puolella maata osallistui uskomaton määrä ihmisiä, mutta silti protesteja seuranneissa vaaleissa pääsi valtaan toinen niistä suurista puolueista, jotka tätä maata ovat hallinneet ja hajottaneet jo ties kuinka monta vuosikymmentä. Uskomatonta!

– Tiina

Mainokset

1 kommentti

Kategoria(t): Maailmalla

One response to “Barcelonan kaduilla

  1. Paluuviite: Herkuttelua Istanbulissa | Flirttiä ja toilettihuolia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s