Mitä opin tänään?

Tänään heti aamulla opin, että sen sijaan, että juoksentelisi hiki hatussa ympäri juna-asemaa painavan matkalaukun kanssa melkein puoli tuntia (sisukkuutta: kyllä minä nyt hemmetti löydän), kannattaa kysyä suoraan neuvoa matkatavaroiden säilytykseen. Siinä sisukkaasti juoksennellessa voi aika hurahtaa niin että sitä melkein myöhästyy tärkeästä tapaamisesta.

Tärkeässä tapaamisessa opin, etten edelleenkään puhu ranskaa sujuvasti, en edes välttämättä kovin hyvin. Sitä on itseasiassa kuultu viime aikoina vähän turhankin paljon. Huoh. No, hyvä kai se on kuulla välillä etteivät luulot itsestäni pääse nousemaan liian korkeasti kun joskus se ranska tuntuu sujuvan ihan mainiosti. Ja vaikka siksikin, että tajuaisin nyt vihdoin alkaa ihan tosissani opiskella siihen parin viikon päässä häämöttävään kielitestiin.

Iltapäivällä opin, että un alerte à l’incendie on palohälytys ranskaksi. Sellainen nimittäin raikasi taas meidän asuntolassamme iltapäivällä. Tällä kertaa olin onneksi

a.) hereillä

b.) ihan fiksusti pukeissa

c.) käsilaukku pakattuna, niin että viime kerrasta viisastuneena viskasin vain rakkaan läppärini käsilaukkuun ja neuletakin harteille ja pistin menoksi.

Onneksi l’alerte à l’incendie paljastui tällä kertaa turhaksi eikä missään ilmeisesti palanut. Luojan kiitos! Viime tulipalon jäljiltä asuntolan yhden, sen palaneen opiskelijayksiön, ikkuna on nimittäin edelleenkin säpäleinä ja pieni muisto pelosta tuntuu edelleenkin joka kerta kun ravaan rappusia alaspäin. Täältä viidennestä kerroksesta alas ja ulos on pitkä matka. En osaa edes kuvitella kuinka pitkä se on tuolta korkeimmasta, yhdeksännestä kerroksesta.

Perusmaanantai siis täällä, toivottavasti teillä oli parempi!
Liisa

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Harmaa arki, Maailmalla, Vaihdossa

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s