Carl Larsson ja jälkipuinti

Turun taidemuseossa on ruotsalaisen taidemaalari Carl Larssonin näyttely. Olen kuullut kuhinaa ja kihinää tästä näyttelystä niin monesta suunnasta, että sinne oli pakko päästä käymään. Ennen näyttelyssä käyntiä olin sitä mieltä, että maalaukset (siis ne, joista olin tietoinen) ovat kyllä aivan mahtavia, mutta en ollut siltikään täysin varma, miksi tämä on nyt niin iso juttu. Näyttelyn jälkeen olin onnellinen, etten purnannut aiheesta seureelleni, koska sain syödä sanojani.

Larssonin maalaukset ovat kuin jostain satukirjasta, jossa on onnellinen loppu, mutta alun ja lopun välilläkään ei tapahdu mitään harmoniaan sopimatonta. Vaaleat värit, iloiset hahmot, onnelliset perheet, lämpimät kesäpäivät ovat syntyneet Larssonin kankaalle vaivattomasti. Toiset maalaukset taas olivat sellaisesta kirjasta, jossa onnellista loppua on turha odottaa. Tietyt maalaukset erosivat toisistaan niin paljon, että jos en olisi tiennyt olevani Larssonin näyttelyssä, olisin luullut niitä toisen tekemiksi.

Kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa tämä näyttely, mutta ehdotan ettette mene samana päivänä, jolloin koko museo on varattu senioreille. Ymmärsimme oikeastaan vasta näyttelyn jälkeen, että kaikilla meistä ei ole enää aikaa odotella yhtä kauan kuin toisilla, mutta muistuttaisin silti käytöstavoista. Näyttelyn jälkeen ymmärsimme myös sen, että ainoa oikea paikka näyttelyn jälkipuinnille on Bossaliina.

– Tiina

Mainokset

3 kommenttia

Kategoria(t): Kaupungilla, Kulttuuri

3 responses to “Carl Larsson ja jälkipuinti

  1. Veera

    Mikä toi köntti on tossa kuvan etualalla? Pitäiskö sun raahata mut joku päivä sinne Bossaliinaan? Mutta sellasena ajankohtana, että siellä on mahdollisimman vähän asiakkaita (=hippejä…)

    • Sä ehkä tarkotat tota piparia. Se on, tai siis oli, valkosuklaa-karpalopipari. Ja joo, se oli mulle, mut en mä sitä ihan kokonaan pystynyt syömään. Hyvää oli kuitenkin!! Mä vien sut sinne joku päivä, niin sun ennakkoluulot saa huutia.

      – Tiina

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s