Lisää ponitaloja?

Muistatteko kun lapsena sai lahjaksi aivan liian usein tylsiä lahjoja? Pehmeitä paketteja ei edes jaksanut avata, jos ensimmäisestä kovasta paketista löytyi esimerkiksi ponitalo (oi kyllä, toivoin sitä monta vuotta ja sitten eräänä jouluna sain sen). Ihmettelin aina, miksi joulupukki tuo minulle viisisataa paria villasukkia, vaikka en maininnut sukan sukkaa kirjeessäni pukille.

Olen melkoisen tuohtunut siitä, miten minusta on tullut se täti, joka ostaa vain tylsiä lahjoja. Mietin aina ostaessani kummilapsilleni lahjoja, että ne olisivat jotenkin kehittäviä tai niistä olisi jotain hyötyä myös vanhemmille. Useimpina jouluina olen ostanut kaikille kummituslapsosille kirjoja, koska rakastan niitä itse ja myhäilisin tyytyväisenä, jos minun paketit olisivat kaikki kirjoja. En ehkä ole tajunnut sitä, että läheskään kaikki lapset eivät hypi riemustaan saadessaan kirjan.

Nykyään arvostan suuresti käytännöllisiä lahjoja, koska usein ne jäävät vähävaraiselta (köyhä on kuulemma haukkumasana) opiskelijalta hankkimatta. Toisaalta arvostan myös sellaisia hemmottelulahjoja, jotka eivät myöskään ole opiskelijabudjetin hankintalistan kärkipäässä. Lapsena arvostin kuitenkin eniten niitä leluja, jotka ehkä unohtuivat seuraavaan jouluun mennessä, mutta tekivät jouluaatosta aivan erityisen päivän. Miksi sitten ostan lapsille jotain muuta? Jos sinut on huijattu uskomaan joulupukkiin, eikö olisi vain reilua, että uskoisit myös siihen, että pukki on tosissaan lukenut lähettämäsi kirjeen.

Jos joulu on riemun juhla ja lapset riemastuvat kaiken maailman ponitaloista, niin miksi minun täytyy pilata kaikki ostamalla jotain kehittävää. Tänä vuonna päätin hankkia tuntemilleni lahjottaville lapsille jotain sellaista, josta he riemastuvat. Eiköhän ne lapset pärjää edes yhden joulun ilman minun antamiani kirjoja.

Seuraavasta joulusta en kuitenkaan lupaa vielä mitään!

Toivottavasti kenenkään ei enää tarvitse raahautua jouluostoksille. Tiedän tarkalleen kuinka kammottavaa on paniikissa ja ruuhkassa yrittää keksiä lahjoja – varsinkin, jos on päättänyt että lahjan on oltava esimerkiksi lasta jollakin tapaa kehittävä.

Stressitöntä joulunodotusta!

– Tiina

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Haaveita

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s