Suuret oluet pienet panimot

Turkulaiset huomio! Käykäähän Vähätorilla tutustumassa olutfestivaalin tarjontaan viikonlopun aikana.

En ole ikinä luokitellut itseäni oluen ystäväksi, pikemminkin kaveriksi tai tutuksi. Tämä makutrauma taitaa olla perintöä päiviltä, jolloin aloin tutustua alkoholiin. Päiviltä, jolloin tärkeintä oli oluen halpuus. Ei maku, ei lämpötila. Sittemmin olen kyllä oluita maistellut, mutta tavallinen kolmoskalja ei vieläkään uppoa. En siis pidä tätä mitenkään huonona asiana enkä aio soveltaa tähän kymmenen kerran -sääntöä. Sääntöä, jonka mukaan kaikkea, mistä ei pidä, pitää maistaa kymmenen kertaa, jonka jälkeen kyseinen tuote maistuu jo vallan mainiolta.

Joistain erikoisoluista pidän, mutta en niitäkään rakasta. Olin tänään maistelemassa oluita Vähätorilla Alkossa työskentelevien ystävieni kanssa. Ja nämä ystävät kyllä rakastavat olutta! Ja tietävät paljon siitä. Yritän aina opetella jotain uutta tapaamisissamme, mutta taidan unohtaa yhtä paljon seuraavaan kertaan mennessä. Mutta ei se haittaa! Onnea on ystävät, jotka opettavat juomaan olutta. Eikö?

Kannattaa siis suunnata auringosta (huom, ei oluesta) punoittavan nenänsä jokirantaan kirjaston viereen viikonlopun aikana, jos haluaa maistella pienten panimoiden suuria oluita. Ihanaa oli se, että nämä oluet olivat kuitenkin määrällisesti pienempiä kuin normikoko kapakoissa. Oli mahdollista maistella enemmän eikä olut ehtinyt lämmetä saati väljähtyä. Oluiden ohessa voi nauttia muutaman turkulaisen ravintolan antimista. Ainakin Mamin haukimureke, Smörin karitsapullat ja Roccan possu maistuivat seurueellemme mutinoitta.

Oluenmakuista viikonloppua kullanmurut!

– Tiina

Mainokset

Jätä kommentti

Kategoria(t): Herkuttelu, Kaupungilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s